آموزش بورس

آموزش بورس

دنیای اسرار آمیز سرمایه گذاری با کارزاری بزرگ با نام بورس پیوند خورده است. سودآوری، موفقیت، چند برابر کردن دارایی و سرمایه به حدی وسوسه انگیز است که ریسک پذیری را به شدت افزایش می دهد. اما تضمینی برای موفق شدن در این راه پر تلاطم وجود ندارد.

اما می توان جرعه ای از احتیاط را به این معجون شفا بخش افزود. آموزش بورس و یادگیری تکنیک ها و روش های موثر می تواند شانس موفقیت شما را افزایش دهد و از بروز ضرر و زیان جلوگیری نماید. پس با ما همراه شوید تا رمز و راز این معمای وسوسه انگیز را بگشاییم.

مراحل ورود به بازار بورس و سرمایه گذاری

چینش منظم و دقیق لوگو ها یک دومینو منحصر به فرد و خاص را ایجاد می کند، ورود به بازار بورس نیز از چیدمان یک سری مراحل تشکیل شده که یکی پس از دیگری بایستی به بهترین نحو ممکن طی شود، برای زدن وسط سیبل بورس به این مراحل نیاز داریم؛

  • تصمیم‌گیری درباره نوع فعالیت: گام اول در آموزش بورس، برای ورود به بازار سرمایه و بورس باید تصمیم بگیرید که می‌خواهید به عنوان یک سرمایه‌گذار فعالیت کنید ؟ یا فقط به عنوان یک مشاهده‌گر و ناظر در بازار سرمایه حضور داشته باشید؟
  • آشنایی با مفاهیم و ابزارهای بازار سرمایه: قبل از ورود به بازار سرمایه و بورس باید با مفاهیم و ابزارهای این بازار آشنا شوید تا بتوانید به درستی به فعالیت پرداخته و از امکانات آن بهره‌مند شوید. که لازمه تخصصی آموزش بورس می باشد.
  • انتخاب کارگزار: بدون راهنما پا به رینگ بورس نگذارید، برای ورود به بازار سرمایه بایستی حتما یک کارگزار را انتخاب کنید. این کارگزاران به شما اجازه می‌دهند تا به بازار سرمایه و بورس دسترسی داشته باشید و معاملات خود را انجام دهید. شما می‌توانید از طریق سایت‌های کارگزاری مختلف، شرایط و خدمات آن‌ها را مقایسه کنید و سپس کارگزار مورد نظر خود را انتخاب کنید.
  • افتتاح حساب سرمایه‌گذاری: پس از انتخاب کارگزار ، باید حساب سرمایه‌گذاری خود را افتتاح کنید. این کارگزاران معمولاً نیاز به اطلاعات شخصی شما، اطلاعات بانکی و اطلاعات مربوط به سرمایه شما دارند. پس از تکمیل این مراحل، حساب سرمایه‌گذاری شما با کارگزار شما ایجاد می شود.

افتتاح حساب در کارگزاری

  • واریز سرمایه: پس از افتتاح حساب سرمایه‌گذاری، بایستی سرمایه خود را واریز کنید تا بتوانید معاملات خود را انجام دهید. این مبلغ معمولاً به صورت آنلاین و از طریق سیستم‌های پرداخت الکترونیکی به حساب شما واریز می‌شود.
  • دریافت آموزش های بورس و آشنایی با سیستم معاملاتی: پس از انجام مراحل بالا، باید با سیستم معاملاتی کارگزاری خود آشنا شوید. این سیستم معمولاً یک پلتفرم آنلاین است که به شما اجازه می‌دهد تا معاملات خود را از طریق اینترنت انجام دهید. برای این منظور، باید آموزش‌های مربوط به سیستم معاملاتی را دریافت کنید.
  • شروع به معامله: پس از انجام تمامی مراحل بالا، شما می‌توانید شروع به معامله در بازار سرمایه و بورس کنید. قبل از شروع به معامله، باید با شرایط بازار، روند قیمت‌ها و روش‌های معامله‌گری آشنا شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را در خرید و فروش دارایی‌های خود بگیرید

مراحل آموزش بورس

در این مقاله مراحل آموزش بورس با شما عزیزیان توضیح می دهیم.

1.     آشنایی با بازار سرمایه

در ابتدا باید با مفاهیم اساسی بازار سرمایه آشنا شوید. این مفاهیم شامل انواع بازارهای مالی، نحوه کارکرد بازار سرمایه و نحوه خرید و فروش اوراق بهادار و سهام است.

2.     تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال

تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال دوتا از مهمترین روشهای تحلیل در بازار سرمایه هستند. در تحلیل بنیادی، عوامل اقتصادی و شرایط بازار بررسی می‌شود، در حالی که در تحلیل تکنیکال، الگوها و تغییرات نمودارها برای پیش‌بینی رفتار بازار بررسی می‌شوند.

3.     مدیریت ریسک

 مدیریت ریسک یکی از مهمترین مسائلی است که در بازار سرمایه باید به آن توجه کنید. با آموزش بورس ، شما با روش‌های مختلف مدیریت ریسک، شامل تنظیم استراتژی‌های متنوع سرمایه‌گذاری، تعیین توقف از دست دادن و ضربه‌های خسارت‌زای سرمایه‌گذاری آشنا می‌شوید.

4.     محاسبه سود و ضرر

در این مرحله از آموزش بورس  ، شما با محاسبه سود و ضرر در بازار سرمایه آشنا می‌شوید. این محاسبه شامل تعیین هزینه و سود سرمایه‌گذاری، مقدار سود حاصل از سهام و نحوه محاسبه سود و ضرر از معاملات در بازار سرمایه است.

5.     آموزش بورس در روش‌های مختلف سرمایه‌گذاری

شما با روش‌های مختلف سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه آشنا می‌شوید. این شامل سرمایه‌گذاری در سهام، اوراق بهادار، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، و سایر ابزارهای سرمایه‌گذاری مختلف است.

 بهترین صندوق های سرمایه گذاری

6.     مبانی حقوقی

 شما باید با مبانی حقوقی مرتبط با بازار سرمایه آشنا شوید، از جمله نحوه انجام قراردادها، مسئولیت‌های مختلف در مورد سرمایه‌گذاری و حقوق و تعهدات مرتبط با شرکت‌های مشارکتی اشاره نمود.

7.     نحوه انتخاب سهام

 انتخاب سهام یکی از مهمترین مسائل در سرمایه‌گذاری است. در این بخش، شما با روش‌های انتخاب سهام مختلف آشنا می‌شوید، از جمله انتخاب سهام بر اساس تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال و نحوه کنترل ریسک در انتخاب سهام.

8.     نحوه تعیین زمان و محل ورود به بازار و خروج از آن

تعیین زمان مناسب ورود به بازار و خروج از آن یکی از چالش‌های بزرگ سرمایه‌گذاران است. در این بخش، شما با روش‌های مختلف تعیین زمان ورود و خروج از بازار آشنا می‌شوید، از جمله استراتژی‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت.

9.     نحوه مدیریت پرتفوی سرمایه‌گذاری

مدیریت پرتفوی سرمایه‌گذاری شامل تنظیم ترکیب مناسب سرمایه‌گذاری، کاهش ریسک و افزایش سود است. شما با روش‌های مختلف مدیریت پرتفوی سرمایه‌گذاری، شامل روش‌های تنظیم ترکیب مناسب از سهام، اوراق بهادار، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، و سایر ابزارهای سرمایه‌گذاری مختلف، استراتژی‌های کاهش ریسک و افزایش سود، و نحوه تعیین اهداف پرتفوی سرمایه‌گذاری می‌شود.

پرکاربردترین سایت‌ ها برای آموزش بورس

  • سایت بورس ایران:

یکی از مهمترین سایت‌هایی که آموزش بورس در بازار سرمایه اختصاص دارد، سایت بورس ایران است. در این سایت اطلاعات مربوط به شاخص‌ها، قیمت سهام و نمودارهای تحلیلی بورس ایران قرار دارد.

  • سایت کدال:

در این سایت اطلاعات بیشتری در مورد شرکت‌ها و بازار سرمایه وجود دارد. به عنوان مثال از قیمت سهام و شاخص‌های بورس تا نمودارهای تحلیلی و اخبار مرتبط با بازار سرمایه و شرکت‌های مختلف.

  • سایت بورس نیوز:

در این سایت اخبار و تحلیل‌های مرتبط با بازار سرمایه و شرکت‌های مختلف قرار داده شده است. همچنین در این سایت می‌توانید از اطلاعات مربوط به نمادهای بورسی و سایر اطلاعات مفید استفاده کنید.

  • سایت مرکز پردازش اطلاعات مالی فیپیران :

فیپیران به عنوان یکی از مراکز پردازش اطلاعات مالی در بورس اوراق بهادار تهران فعالیت می‌کند و به عنوان مرجعی برای اطلاع رسانی دقیق و به روز در خصوص قیمت‌ها، اخبار، گزارش‌ها و سایر اطلاعات مالی در بورس شناخته می‌شود. وبسایت فیپیران در زمینه‌های مختلفی اطلاعات مفیدی را آموزش بورس اختیار کاربران خود قرار می‌دهد که شامل موارد زیر می‌شود:

  • سایت شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار:

معروف به “سما”، نیز یکی از موسسات مهم در حوزه بازار سرمایه ایران است و وظیفه حفظ و مدیریت سپرده‌های نقدی و اوراق بهادار سرمایه‌گذاران را دارد. این شرکت در وبسایت خود، اطلاعات مرتبط با سپرده‌ها، اوراق بهادار، معاملات و مشتریان خود را منتشر می‌کند. همچنین، این وبسایت اطلاعاتی در مورد حقوقی و مالی شرکت سما، قوانین و مقررات بازار سرمایه، دستورالعمل‌های مربوط به مشتریان و سایر موضوعات مرتبط را نیز در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهد.

  • سایت بورس کالای ایران:

به عنوان یکی از اعضای بورس اوراق بهادار تهران، برای معاملات کالاهای پایه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این وبسایت، اطلاعاتی در مورد نمادهای معاملاتی، قیمت‌ها، تحلیل‌های بازار، خبرها و رویدادهای مرتبط با بازار کالایی ایران ارائه می‌شود. همچنین، این وبسایت شامل اطلاعاتی در مورد شرایط و قوانین معاملات، شرکت‌های عضو بورس کالای ایران و محصولات معاملاتی موجود در این بازار است.

 

·       سایت شرکت فرابورس ایران :

فرابورس ایران به عنوان یکی از مهمترین بازارهای خارج از بورس در ایران، فعالیت‌های مالی و بازرگانی در زمینه اوراق بهادار، سکه و طلا، کالا و فرابورس دارایی‌های دیگر را انجام می‌دهد. این شرکت، در راستای رفع نواقص بازار مالی و سرمایه‌گذاری در کشور، بهبود نظام بازرگانی و افزایش شفافیت و عدالت در عملکرد بازار، اقدامات مختلفی را انجام می‌دهد.

وبسایت فرابورس ایران شامل اطلاعات مفیدی مانند قیمت‌های بازار، اخبار و رویدادهای مرتبط با بازار، اطلاعات بورس کالا، فهرست شرکت‌های عضو بازار و نحوه عضویت در بازار است. همچنین، اطلاعات مورد نیاز برای شرکت‌ها و صنایع برای فعالیت در بازار فرابورس در این وبسایت قابل دسترسی است.

ابزار های کاربردی برای موفقیت در بورس

برای آموزش بورس و تحلیل بازار سرمایه، می‌توانید از ابزارهای مختلفی استفاده کنید که در زیر به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

پلتفرم‌های آموزشی آنلاین

 این روزها پلتفرم‌های آموزشی آنلاینی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای آموزش مفاهیم و ابزارهای مرتبط با بازار سرمایه استفاده کنید.

نرم افزارهای آنالیز بازار سرمایه

 برای آنالیز بازار سرمایه و تحلیل تکنیکال می‌توانید از نرم افزارهای مختلفی استفاده کنید که به شما امکان تهیه نمودارهای تحلیلی، پیگیری قیمت و نمایش داده‌های بورس را می‌دهند. برخی از نرم افزارهای معروف در این زمینه شامل Bloomberg، MetaTrader و StockCharts می‌شوند.

به طور کلی، برای آموزش بورس و بازار سرمایه، می‌توانید از ترکیبی از منابع مختلفی مانند پلتفرم‌های آموزشی، نرم‌افزارهای تحلیلی، کتاب‌ها و مقالات تخصصی، شبیه‌سازی بازار سرمایه، وبینارها و پادکست‌های آموزشی و شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید.

شرکت های فعال در بازار سرمایه

شرکت‌ها و نهادهای مختلفی در بازار سرمایه حضور دارند که به شکل کلی می‌توان آن‌ها را به دو دسته زیر تقسیم کرد:

·       شرکت‌های عرضه کننده دارایی‌ها:

این شرکت‌ها دارای دارایی‌های مالی مانند سهام، اوراق بهادار، اوراق تسهیلات بانکی، سکه، طلا و… هستند که در بازار سرمایه به فروش می‌رسند. بورس اوراق بهادار، محل معامله سهام شرکت‌ها و سایر دارایی‌های مالی است.

·       نهادهایی که در عرضه دارایی‌ها و خدمات مالی نقش دارند:

این نهادها شامل بانک‌ها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، بیمه‌گران، صندوق‌های بازنشستگی و… هستند که اغلب خدماتی مانند پذیرش سپرده، اعطای وام و صدور بیمه را ارائه می‌دهند. علاوه بر این، بانک‌ها به عنوان نهادهایی که به اعطای وام مشغول هستند، نقش زیادی در حرکت بازار سرمایه دارند.

انواع روش‌های تحلیل بازار برای آموزش بورس

تحلیل بنیادی (Fundamental Analysis): در این روش، عملکرد شرکت‌ها و نهادهای مالی به‌عنوان عامل تاثیرگذار در قیمت سهام بررسی می‌شود. متخصصان این روش از نمودارها و اطلاعات مالی شرکت‌ها، مانند گزارشات مالی، دفترچه راهنمای سهام، وب‌سایت شرکت، گزارش‌های بین‌المللی، اخبار و اطلاعات سیاسی و اقتصادی و … برای تحلیل استفاده می‌کنند.

تحلیل تکنیکال (Technical Analysis): در این روش، از طریق استفاده از نمودارها و داده‌های تاریخی، میزان و جهت تغییرات قیمت سهام در آینده پیش‌بینی می‌شود. تکنیکال‌های مختلفی مانند نمودار قیمت، نمودار حجم، میانگین‌های متحرک، شاخص‌های تحلیل تکنیکال مانند MACD، RSI و … برای تحلیل استفاده می‌شوند.

تحلیل فاندامنتال و تکنیکال (Fundamental and Technical Analysis): در این روش، تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال با هم ترکیب شده و استفاده از هر دو روش جهت تحلیل و پیش‌بینی قیمت سهام انجام می‌شود.

 آموزش کامل تحلیل بنیادی

آموزش تحلیل تکنیکال

·       آموزش زمان معاملات

زمان معاملات یا ساعت بازار بورس در ایران، شامل دو نوبت صبح و بعدازظهر است. ساعت بازار صبح از ساعت ۹ تا ۱۰:۳۰ و ساعت بازار بعدازظهر از ساعت ۱۱:۳۰ تا ۱۲:۳۰ به وقت تهران است. همچنین بازار بورس در روزهای عادی از شنبه تا چهارشنبه در حالت عادی و در روزهای پنجشنبه در حالت تعطیل است.

نام گواهی  یا اوراق روز معاملات پیش گشایش معاملات
سهام و حق تقدم سهام شنبه تا چهار شنبه 8:45 تا 9 9 تا12:30
صندوق کالایی طلا و گواهی کالایی سکه شنبه تا چهار شنبه 11:30 تا 12 12 تا 15
اختیار معامله سهام شنبه تا چهار شنبه 8:45 تا 9 9 تا 12:30
قرار داد آتی کالا شنبه تا چهار شنبه 8:45 تا 9 9 تا 15
سپرده کالایی زیره ،زعفران ،برنج ، پسته شنبه تا چهار شنبه 8:45 تا 9 9 تا 15
صندوق های ETF سهامی ،مختلط ، درآمد ثابت شنبه تا چهار شنبه 8:45 تا 9 9 تا 15
اوراق تسهیلات مسکن شنبه تا چهار شنبه 8:45 تا 9 9 تا 15
قرار داد آتی کالا شنبه تا پنجشنبه 10 تا 10:30 10:30 تا 15
قرار داد اختیار معامله کالا شنبه تا پنجشنبه 10 تا 10:30 10:30 تا 15
گواهی سپرده کالایی سیمان دوشنبه و سه شنبه 12:45 تا 13:30 ندارد

کارمزد معاملات بورس

مقالات مرتبط :

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *